top of page

Guidad kajaktur runt tjälleskären

Vi sjösätter våra kajaker vid Blåsoppstranden i Kyrkosund på Sydkoster och paddlar i sydvästlig riktning in i Kosterhavets nationalpark. Efter ca 15 minuter på öppet vatten styr vi kajakerna in bland vindskyddade små öar och med tungan rätt i mun siktar vi in i smala kanaler och passager.

Kajakerna glider över ostronbankar i ett kristallklart vatten. Kosterhavets nationalpark är Sveriges artrikaste havsområde och det finns mycket att beskåda under turen. Efter en dryg timmes paddling väljer vi en för dagen lämplig strand där vi går iland för fika, bad och snorkling.

Efter strandhugget vänder vi mot nordost och upptäcker ytterligare spännande, trånga passager på vår rutt hemåt mot Kyrkosund. Förhoppningsvis har vi sett säl under turen. När vi ankommer Sydkoster har vi paddlat ca 7-8 km beroende på dagens väder och vind.

Priser

1300kr/pers i dubbelkajak

1500kr/pers i singelkajak

Minimiantal 4 personer.

Är ni färre än 4 pers vänligen kontakta oss.

  • Turen är 3-4 h och 7-8km.

  • Säkerhetskrav: Ingen tidigare erfarenhet krävs, dock är simkunnig ett krav. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap 12 år.

  • Vad ingår? Hembakt ekologisk fika, kaffe & te, snorkel & cyklop, simfenor, samt all nödvändig utrustning som; våtdräkt, skor & handskar och flytväst ingår i en för övrigt komplett kajak.

  • Bra att ha med: Solskydd, keps, solglasögon, badkläder, snacks & vatten. En uppsättning torra kläder för ombyte. Packa minimalt och gärna i drybags, har ni inte egna har vi Silva drybags till försäljning.

  • Kläder efter väder.

bottom of page