top of page

Vi följer med er till stranden och visar hur ni går i & ur kajaken på ett säkert sätt. Vi tipsar om bäst rutt för dagen och med hänsyn till er nivå.

Paddla några timmar, heldag eller flera dagar med övernattning ute i Kosterhavets Nationalpark, antingen i tält på någon av öarna eller i gamla fyrvaktarhusen på Sveriges västligaste fyrplats, Ursholmen. Notera att det råder tältförbud på Ursholmen & Kosteröarna. 

PRISER

Basic Kajak 

Dagshyra 800kr 

Modell: Seabird Expedition HV, Nya för säsongen 2024.

Premium Kajak

 Dagshyra 1000kr 

Modell: Prijon HTP Seatron 520 GT &

Prijon HTP Seayak 500LV från 2023. 

Hämtas 08-11 & återlämnas senast kl 18.

Vid flerdagshyra gäller dagspris*.

  • Säkerhetskrav: Tidigare erfarenhet krävs. Någon i gruppen bör inneha paddelpass/vått kort eller liknande kunskap samt behärska kamraträddning. Åldersgräns 18 år. I målsmans sällskap 15år.

 

  • I hyran ingår flytväst, kapell, sjökort och i övrigt en komplett kajak

 

  • Bra att ha med : Solskydd, keps, solglasögon, badkläder, snacks + vatten. En uppsättning torra kläder för ombyte. Packa minimalt och gärna i vattentäta påsar.

  • Kläder efter väder.

För säkerhetens skull så rekommenderar vi att Ni laddar ner följande appar på mobilen: - SOS Alarm, oumbärlig om det sker en olycka. - Eniro På sjön, digitalt sjökort som visar din position. SMHI - håll koll på eventuella väderomslag och varningar.

Kom ihåg att i Kosterhavets Nationalpark får kajaker dras upp på sandstränder om de placeras så att badstränder inte blockeras.

Det är inte tillåtet att:

-Plocka ostron

-Ta med sig eller flytta på stenar

-Göra upp eld annat än på anvisade och iordningställda platser

-Att gå iland på öar och skär som ingår i säl-och fågelskyddsområden, eller att vistas närmare än 100m, med undantag för markerade passager.

 

Sälskyddsområde gäller 15 maj - 15 juli.

Fågelskyddsområde gäller: Mörholmen 1april-15 juli, Store Snart och Käbblingarna/Lerskär 1 april - 31 juli, samt Torgrimmen 1april-15 augusti.

bottom of page