dubbelkajak.jpeg

HYR DUBBELKAJAK

Vi följer med er till stranden och visar hur ni går i & ur kajaken på ett säkert sätt. Vi tipsar om bäst rutt för dagen och med hänsyn till er nivå.

Säkerhetskrav: Tidigare erfarenhet krävs. Någon i gruppen bör inneha paddelpass/vått kort eller liknande kunskap samt behärska kamraträddning.

 

I hyran ingår flytväst, kapell, sjökort och i övrigt en komplett kajak.

 

Åldersgräns 18 år.

 

Pris

Förmiddag/eftermiddag 800kr

Heldag 1000kr

Förmiddag 09-13

Eftermiddag 14-18

Heldag 09-18

Vid flerdagshyra gäller heldagspris.

 

Bra att ha med : Solskydd, keps, solglasögon, badkläder, snacks + vatten. En uppsättning torra kläder för ombyte. Packa minimalt och gärna i vattentäta påsar

Kläder efter väder.

För säkerhetens skull så rekommenderar vi att Ni laddar ner följande två appar på mobilen: - SOS Alarm, oumbärlig om det sker en olycka. - På sjön, digitalt sjökort som visar din position.

Kom ihåg att i Kosterhavets Nationalpark får kajaker dras upp på sandstränder om de placeras så att badstränder inte blockeras.

Det är inte tillåtet att:

-Plocka ostron

-Ta med sig eller flytta på stenar

-Göra upp eld annat än på anvisade och iordningställda platser

-Att gå iland på öar och skär som ingår i säl-och fågelskyddsområden, eller att vistas närmare än 100m, med undantag för markerade passager.

 

Sälskyddsområde gäller 15 maj - 15 juli.

Fågelskyddsområde gäller: Mörholmen 1april-15 juli, Store Snart och Käbblingarna/Lerskär 1 april - 31 juli, samt Torgrimmen 1april-15 augusti.