top of page

GUIDAD KAJAKTUR TILL URSHOLMEN

Vi sjösätter våra kajaker vid Blåsoppstranden i Kyrkosund på Sydkoster och paddlar i sydvästlig riktning in i Kosterhavets nationalpark. Efter ca 10 minuter på öppet vatten styr vi kajakerna in bland vindskyddade små öar och med tungan rätt i mun siktar vi in i smala kanaler.

Kajakerna glider över ostronbankar i ett kristallklart vatten. Kosterhavets nationalpark är Sveriges artrikaste havsområde och det finns mycket att beskåda under turen. Efter ca en timmes paddling väljer vi en för dagen lämplig holme där vi går iland för en bensträckare.

 

Efter strandhugget går vi västerut mot Stora Sockna och väljer väg beroende på om vi är där i perioden för fågel och sälskydd. När vi rundat Stora & Lilla Sockna ställer vi siktet mot Ursholmen. När vi ankommit Ursholmen finns det tid att utforska ön till fots, lunch (medtag egen lunch), fika som vi bjuder på, bad och snorkling. Ett måste på Ursholmen och inget Du bör missa är ett dopp i hällekaret på västsidan av ön, en naturlig infinity-pool av sällan skådat slag.

 

Efter ett par timmar på Ursholmen vänder vi mot nordost, ställer in ny kurs och upptäcker ytterligare spännande vatten och passager på vår rutt hemåt mot Kyrkosund. Förhoppningsvis har vi sett säl under turen. När vi ankommer Sydkoster har vi paddlat ca 12-13 km beroende på dagens väder och vind.

Priser

1600kr/pers i dubbelkajak

1800kr/pers i singelkajak basic

1900kr/pers i singelkajak premium

Minimiantal 4 personer.

Är ni färre än 4 pers vänligen kontakta oss.

  •  Turen är 5-6 h och 12-13km.

  • Säkerhetskrav: tidigare erfarenhet, simkunnig & god fysik krävs. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap 15 år.

  • Vad ingår? Hembakt ekologisk fika, kaffe & te, snorkel & cyklop, samt all nödvändig utrustning som; våtdräkt, skor & handskar, flytväst, vattentät packpåse ingår i en för övrigt komplett kajak.

  • Bra att ha med: Solskydd, keps, solglasögon, badkläder, snacks & vatten. En uppsättning torra kläder för ombyte. Packa minimalt och gärna i drybags, har ni inte egna har vi Silva drybags till försäljning

  • Kläder efter väder.

bottom of page