top of page

GUIDAD HALVDAG 

Vi sjösätter våra kajaker vid Blåsoppstranden i Kyrkosund på Sydkoster och paddlar i sydvästlig riktning in i Kosterhavets nationalpark. Efter ca 15 minuter på öppet vatten styr vi kajakerna in bland vindskyddade små öar och med tungan rätt i mun siktar vi in i smala kanaler och passager.

Kajakerna glider över ostronbankar i ett kristallklart vatten. Kosterhavets nationalpark är Sveriges artrikaste havsområde och det finns mycket att beskåda under turen. Efter en dryg timmes paddling väljer vi en för dagen lämplig strand där vi går iland för fika, bad och snorkling.

Efter strandhugget vänder vi mot nordost och upptäcker ytterligare spännande, trånga passager på vår rutt hemåt mot Kyrkosund. Förhoppningsvis har vi sett säl under turen. När vi ankommer Sydkoster har vi paddlat ca 7-8 km beroende på dagens väder och vind.

Priser

1200kr/pers i dubbelkajak

1400kr/pers i singelkajak basic, Modell: , Point 65 Jack

1600kr/pers i singelkajak premium, Modell: Prijon HTP Seatron 520GT/Seayak 500 LV

Minimiantal 4 personer.

  • Säkerhetskrav: Ingen tidigare erfarenhet krävs, dock är simkunnig ett krav. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap 15 år.

  • Vad ingår? Hembakt fika, kaffe & te, snorkel & cyklop, samt all nödvändig utrustning som; våtdräkt, skor & handskar (maj & september) och flytväst ingår i en för övrigt komplett kajak.

  • Bra att ha med: Solskydd, keps, solglasögon, badkläder, snacks & vatten. En uppsättning torra kläder för ombyte. Packa minimalt och gärna i drybags, har ni inte egna har vi Silva drybags till försäljning.

  • Kläder efter väder.

bottom of page