AKTIVITETER

VILKEN KAJAK PASSAR DIG?

Vi hyr ut både singelkajaker och dubbelkajaker. Om du inte paddlat så mycket tidigare och/eller vill paddla med barn rekommenderar vi att hyra en dubbelkajak. De är mycket stabila och klarar vind/vågor väldigt bra.

För att hyra singelkajaker hos oss vill vi att någon i sällskapet behärskar ensamräddning s.k "cowboyräddning" & kamraträddning, det vill säga att minst en i gruppen ska klara av att få upp den person som gått runt och hamnat i vattnet.

Vi ser gärna att ni har Paddelpasset grön/ vått kort.

Behöver du fräscha upp minnet på kamraträddning? Kika på denna korta instruktionsfilm här https://www.youtube.com/watch?v=P2gjdmvK6RM

SÄKERHET

Innan ni kommer till oss vill vi att ni laddar ner apparna ”Eniro på sjön” som är ett digitalt sjökort, och ”SOS alarm”. Vid allvarlig olycka ring alltid 112. Er position har ni i appen SOS alarm.

KLÄDER & UTRUSTNING

I våra guidade turer ingår våtdräkt, skor & handskar. Våtdräkt använder vi i maj och september. Men ni har självklart valmöjligheten att paddla i våtdräkt även på sommaren.

På sommaren kan du paddla i badkläder eller shorts och t-shirt. En vindjacka kan vara skönt om det är blåsigt. Tänk på att du snabbt blir varm när du sitter i kajaken och  paddlar.

På fötterna kan det vara bra att ha skor i neopren, då minskar risken att du skadar dig på vassa snäck-/ostronskal när du kliver i och ur kajaken. Ska du paddla längre eller flera dagar rekommenderar vi även handskar i neopren för att inte få skavsår/blåsor i händerna. Vi har både skor och handskar att hyra.

BRA ATT HA MED

Badkläder, solkräm, solglasögon och keps. Glöm inte vattenflaskan och ta gärna med något att äta under dagen. Alla kajaker har packutrymmen där du kan stuva ner fika och ombyte. Vi har påsar från Håll Sverige Rent som du gärna får med dig så att du kan plocka med dig både ditt eget och eventuellt annat skräp hem igen. Tillsammans hjälps vi åt att hålla Kosterhavets Nationalpark ren och fri från plast!

Vi hjälper gärna till med tips på lämpliga paddelrutter och tältplatser beroende på aktuella väderförhållanden, fråga oss!

KONTAKTA OSS

TELEFON

EMAIL

ÖPPETTIDER

VI ÄR PÅ PLATS DAGLIGEN

MAJ-SEPTEMBER

ADRESS:

  • Vit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon